Walter Chrysler, az autógyáros, aki élt a lehetőségeivel Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: MTI   
2012. március 06. kedd, 09:00

"Sok ember azért nem lesz soha sikeres, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, ők éppen a hátsó kertben négylevelű lóherét keresnek" - mondta Walter Chrysler. Ő nem esett ebbe a hibába: az autógyáros minden lehetőséggel élve, kitartó munkával lett Amerika egyik leggazdagabb embere.

1875-ben született Kansas államban. Apja vasúti mérnök volt, így nem csoda, hogy már kiskorától mozdonymodellekkel játszott, s motorokat bütykölt.

Chrysler gyermekkori háza

Először egy szatócsüzletben volt kifutófiú, majd a Union Pacific vasúttársaság lett gyakornok, idővel gépész. A nyughatatlan természetű, kreatív Chrysler nem sokáig bírta egy helyen, beutazta az egész nyugatot, közben egyre képezte magát. A szakmai ranglétrán egyre feljebb került, 1910-ben az American Locomotive Company (ALCO) munkavezetője lett.

1912-ben az éppen pénzügyi nehézségekkel küszködő General Motors új vezetése átcsábította a rendkívül hatékonyan dolgozó Chryslert, aki úgy is igent mondott, hogy fizetése az addigi fele, évi 6 ezer dollár lett. Ekkorra már a kocsik szerelmese volt, első autóját 1908-ban vette és azonnal szét is szedte, hogy lássa, hogyan működik. A Buick Motor Company gyártásirányítójaként gazdaságossá tette az addig kisipari módszerekkel folyó gyártást. Munkába állásakor az üzemben még csak 45 autó készült naponta, nyolc évvel később már 600. Amikor 1916-ban a GM vezetése megváltozott, Chrysler felajánlotta lemondását, ezért hihetetlen ajánlattal tartották meg. Kinevezték a Buick elnökének, havi 10 ezer dollár fizetéssel, egyszeri félmillió dollár bónusszal. Chrysler vitái állandósultak a központtal, ezért 1919-ben végleg leköszönt tisztségéről. Amikor kifizették, 10 millió dollárt kapott részvényeiért, és Amerika egyik leggazdagabb embereként távozott.

Vagyonát csak rövid ideig élvezte, 1921-ben évi egymillió dollárért talpra állította a csőd szélére került Willys-Overland autógyárat. Ezután a gyengélkedő Maxwell Motor Company vezetője lett, az adósságokkal küszködő vállalat hamarosan már nyereséget termelt. A Maxwell 1925-ben felvette a Chrysler Corporation nevet, a cég a Chrysler, a Plymouth, a DeSoto és a Dodge márkákkal hódított a piacon. Chrysler finanszírozta a Chrysler Torony építését New Yorkban, 1929-ben a Time magazin az év emberének választotta. 1936-ban cégének irányítását nagyrészt másokra bízta, és Long Island-i birtokára vonult vissza, itt is halt meg 1940. augusztus 18-án.

A tulajdonos halála után a cég számtalan változáson ment át, a múlt század nyolcvanas éveiben a legendás menedzser, Lee Iacocca állította ismét talpra. A Chrysler 1998-ban összeolvadt a német Daimler-Benz AG-val, de az így létrejött közös cég nem bizonyult sikeresnek, így a Chryslert egy befektetői csoportnak adták el. A Chryslert is megviselte a 2008-as gazdasági válság, a cégnek csődvédelmet kellett kérnie, s az olasz Fiat 20 százalékos tulajdonrészt szerzett benne. A Chrysler még nem heverte ki a világméretű gazdasági válságot, és sokak szerint nem is fogja, noha az autói roppant mutatósak...


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.