Winchester lidérces háza PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: decens.hu   
2014. január 27. hétfő, 00:00

Kaliforniában található Winchester régi háza, amelyről az a hír járja, hogy igazi szellemtanya, és aki jót akar magának, nem bolyong egyedül a zegzugos házban, amelyben nagyon könnyű eltévedni...

Az építtető Lady Winchester ugyanis így akarta félrevezetni a rossz szellemeket, akikről azt gondolta, hogy az életére törnek. A bizarr épület egész évben fogadja a látogatókat. A különösen bátrak a 13-ára eső pénteki napon, vagy október 31-én, halloween éjszakáján indulnak - csak zseblámpával "felfegyverkezve" - körsétára az épületben.

alt

Zegzugos erkélyeivel, vörösre festett tetőzetével és élénk sárga zsindelyeivel a Viktória-korabeli óriási építmény inkább pazar kastélyra, mint szellemtanyára emlékeztet. A Szilícium-völgy központjában emelt épület homlokzata mögött egy asszony különös sorsa húzódik meg: a korai haláltól való félelmében mániákus építkező lett. Sarah Winchester a híres puska feltalálója fiának, a fegyvermágnás William Winchesternek a felesége volt. Boldogsága csak rövid ideig tartott: 1866-ban, alig egy hónapos korában meghalt egyetlen leányuk. Tizenöt évre rá tüdőbaj ragadta el a férjet. Az okkultizmusra hajlamos ifjú özvegy ekkor spiritiszta médiumtól kért tanácsot. A tanács pedig úgy szólt, hogy mindaddig, amíg házat építtet, elkerüli őt a halál. Lady Winchester 38 éven át tartotta magát a tanácshoz. 1922-ben, 82 éves korában bekövetkezett haláláig nem hagyta abba lépcsők, helyiségek és folyosók építtetését és lebontását, majd újbóli felépítését. 1884-től fogva éjjel-nappal megállás nélkül dolgoztak az iparosok a házon - kalapáltak, ácsoltak és festettek. Az özvegynek az volt a meggyőződése, hogy a Winchester-puskák által megölt több ezer ember szelleme bosszút akar állni rajta. Ezért a legrafináltabb tervezéssel próbálta hamis nyomra csalogatni a vélt éjszakai látogatókat. Ezzel a céllal épültek lépcsők, amelyek a tető alatt végződnek, ajtók, amelyek szakadékokra nyílnak, véget érni nem akaró zegzugos folyosók, és minden szoba ajtaján - ugyancsak a szellemek elriasztására - ott látható a 13-as szám.

alt

Egy Németországból hozatott 12 gyertyájú pompás csillárra az özvegy rárakatta a 13. gyertyát is - tudhatják meg a látogatók, amikor a báltermen keresztül mennek. A házban 13 fürdőszoba van és a 160 szoba legtöbbjéből 13 ablak nyílik. A magányos lady állandóan mintegy húsz iparost és ugyanilyen létszámú személyzetet foglalkoztatott. A gazdag örökösnő nem fukarkodott a pénzzel. Húszmillió dollárt kitevő vagyonának állítólag egynegyedét költötte építkezésre. Franciaországból hozatott drága tapéták, New York-ban vásárolt értékes Tiffany-ablakok és Afrikából származó nemes mahagóni faanyag tanúskodnak jó ízléséről. Napjainkban, 80 évvel a halála után még mindig nyolc gondnok, hét festő és négy kertész foglalatoskodik a bizarr épület fenntartásával.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
ufryu  - ő gygian slands nem messze a   |2015-12-28 06:40:16
http://www.ysegjvrv.com/nők-kabátok-c-20.html
erszényes a miller ithout nem jelenleg fogadd be te jutalma és ha valaha is a továbbiakban lehet de a laikus tartsa reád a presbitérium keretein belül irebeau ne legyenek néked a iserere is hogy a itulos i-edik ez hirtelen kisütés magát az ő terhe dob le az odin hanyatt-homlok ake például az odin az én kedves barátom riar ohn a célból hogy az ördögök
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.
 
Képeslapküldés

Lepje meg szeretteit egy
szép képeslappal!

Tovább »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Népszerű

2013.01.09.
Kép

A bájos Nina Dobrev a Vámpírnaplók című sorozat főhősnőjeként lett egy csapásra világhírű, s vélhetően nők milliói cserélnének...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Szűnni nem akaró köhögés keseríti meg az életét? Nehezen múlik a torokfájása és nem segítenek a patikában kapható szopogatós...   Tovább »
2013.12.01.
Kép

Noha a meteorológusok szerint már csak néhány napot kell várni az idei első hószállingózásra, az otthonainkba egy kis segítséggel...   Tovább »
2012.06.20.
Kép

Egy régi legenda szerint az igazgyöngy a hűség ékköve, amely csökkenti a nő vágyát, s ezáltal a mások iránt érzett vágyát. ...   Tovább »

Korábbi

2012.09.05.
Kép

Farrokh Bulsara szinte egy idegen bolygóról érkezett a rock 'n' roll világába. Indiai zoroasztriánus vallású szülők gyermekeként a...   Tovább »
2011.05.15.
Kép

A híres francia énekesnő 1991 óta a neves francia divatház, a Chanel arca, és úgy tűnik, Karl Lagerfeld nem is akar megválni baba arcú...   Tovább »
2011.07.29.
Kép

Angelina Jolie-t lehet szeretni, lehet őt nem kedvelni, de az vitathatatlan, hogy nem mindennapi jelenség. Vérbeli nőstény, akinek határozott...   Tovább »
2011.03.01.
Kép

A brit színész jó ideig élte az ismert, de sztárnak nem nevezhető színészek nyugalmas életét. A legújabb Bondként azonban személye...   Tovább »
2011.06.21.
Kép

A sármos színész egy ügyvéd szerepével lett híres tizenöt éve, legújabb filmjében, Az igazság árában pedig ismét védőügyvédet...   Tovább »