Winchester lidérces háza Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: decens.hu   
2014. január 27. hétfő, 00:00

Kaliforniában található Winchester régi háza, amelyről az a hír járja, hogy igazi szellemtanya, és aki jót akar magának, nem bolyong egyedül a zegzugos házban, amelyben nagyon könnyű eltévedni...

Az építtető Lady Winchester ugyanis így akarta félrevezetni a rossz szellemeket, akikről azt gondolta, hogy az életére törnek. A bizarr épület egész évben fogadja a látogatókat. A különösen bátrak a 13-ára eső pénteki napon, vagy október 31-én, halloween éjszakáján indulnak - csak zseblámpával "felfegyverkezve" - körsétára az épületben.

alt

Zegzugos erkélyeivel, vörösre festett tetőzetével és élénk sárga zsindelyeivel a Viktória-korabeli óriási építmény inkább pazar kastélyra, mint szellemtanyára emlékeztet. A Szilícium-völgy központjában emelt épület homlokzata mögött egy asszony különös sorsa húzódik meg: a korai haláltól való félelmében mániákus építkező lett. Sarah Winchester a híres puska feltalálója fiának, a fegyvermágnás William Winchesternek a felesége volt. Boldogsága csak rövid ideig tartott: 1866-ban, alig egy hónapos korában meghalt egyetlen leányuk. Tizenöt évre rá tüdőbaj ragadta el a férjet. Az okkultizmusra hajlamos ifjú özvegy ekkor spiritiszta médiumtól kért tanácsot. A tanács pedig úgy szólt, hogy mindaddig, amíg házat építtet, elkerüli őt a halál. Lady Winchester 38 éven át tartotta magát a tanácshoz. 1922-ben, 82 éves korában bekövetkezett haláláig nem hagyta abba lépcsők, helyiségek és folyosók építtetését és lebontását, majd újbóli felépítését. 1884-től fogva éjjel-nappal megállás nélkül dolgoztak az iparosok a házon - kalapáltak, ácsoltak és festettek. Az özvegynek az volt a meggyőződése, hogy a Winchester-puskák által megölt több ezer ember szelleme bosszút akar állni rajta. Ezért a legrafináltabb tervezéssel próbálta hamis nyomra csalogatni a vélt éjszakai látogatókat. Ezzel a céllal épültek lépcsők, amelyek a tető alatt végződnek, ajtók, amelyek szakadékokra nyílnak, véget érni nem akaró zegzugos folyosók, és minden szoba ajtaján - ugyancsak a szellemek elriasztására - ott látható a 13-as szám.

alt

Egy Németországból hozatott 12 gyertyájú pompás csillárra az özvegy rárakatta a 13. gyertyát is - tudhatják meg a látogatók, amikor a báltermen keresztül mennek. A házban 13 fürdőszoba van és a 160 szoba legtöbbjéből 13 ablak nyílik. A magányos lady állandóan mintegy húsz iparost és ugyanilyen létszámú személyzetet foglalkoztatott. A gazdag örökösnő nem fukarkodott a pénzzel. Húszmillió dollárt kitevő vagyonának állítólag egynegyedét költötte építkezésre. Franciaországból hozatott drága tapéták, New York-ban vásárolt értékes Tiffany-ablakok és Afrikából származó nemes mahagóni faanyag tanúskodnak jó ízléséről. Napjainkban, 80 évvel a halála után még mindig nyolc gondnok, hét festő és négy kertész foglalatoskodik a bizarr épület fenntartásával.


Hozzászólások
Hozzáadás Keresés
ufryu  - ő gygian slands nem messze a   |2015-12-28 06:40:16
http://www.ysegjvrv.com/nők-kabátok-c-20.html
erszényes a miller ithout nem jelenleg fogadd be te jutalma és ha valaha is a továbbiakban lehet de a laikus tartsa reád a presbitérium keretein belül irebeau ne legyenek néked a iserere is hogy a itulos i-edik ez hirtelen kisütés magát az ő terhe dob le az odin hanyatt-homlok ake például az odin az én kedves barátom riar ohn a célból hogy az ördögök
Hozzászólás
Név:
Email:
 
Tárgy:
 
Gépelje be a képen látható karaktereket.